Effectief E-mailen

Marc van Oostendorp


In dit boek leest u alles wat u moet over het versturen en ontvangen en ontvangen van elektronische post via het Internet. Stap voor stap legt de auteur uit hoe welke voorbereidingen u moet treffen, hoe u de benodigde programma's het best kunt instellen en hoe u deze optimaal kunt gebruiken. Van Oostendorp besteedt aandacht aan onder meer de populaire Windows®-programma's Eudora, Pegasus en Windows 95 Exchange en het programma Pine.

Vrijwel alle bedrijven en steeds meer particulieren hebben een e-mail-adres. In dit boek leest u hoe u dergelijke adressen kunt achterhalen. Behalve aan de juiste bediening van de verschillende e-mailprogramma's, wordt ook uitvoerig besteedt aan het opzetten van een effectieve correspondentie met die niewe medium. Hierbij komen vragen aan de orde als: hoe schrijf ik een goed e-mailbericht? Hoe organiseer ik de binnengekomen post? En hoe luiden de ongeschreven gedragsregels?

Effectief e-mailen is een noodzakelijk boek voor particulieren en bedrijven met een Internet-aansluiting of die van plan zijn een dergelijke aansluiting te nemen.

Marc van Oostendorp is neerlandicus en co-auteur van de bestseller Internet voor Windows, een stap-voor-stap inleiding tot het World Wide Web, e-mail, nieuwsgroepen en netiquette.


Uitgeverij A.W. Bruna Informatica, Utrecht
April 1996.
fl. 29,90
ISBN 90 229 3880 8

Recensie van dit boek door Léon Krijnen in Dagblad De Stem.